Matematik

hjælp

12. februar 2021 af Rador (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvordan vil man lave den her opgave?

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. februar 2021 af mathon

          \small \small \small \small \begin{array}{lllll}\textbf{a)}\\&& \begin{array}{lllll} \overrightarrow{s}(t)=\begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 5+5\cdot \cos(t)\\ 7+5\cdot \sin(t) \end{pmatrix}\quad 0\leq t\leq 2\pi\\\\ \begin{matrix} x-5&=&5\cdot \cos(t)\\ y-7&=&5\cdot \sin(t) \end{matrix}\\\\ \begin{matrix} (x-5)^2&=&5^2\cdot \cos^2(t)\\ (y-7)^2&=&5^2\cdot \sin^2(t) \end{matrix} \end{array}\\\\\\& \textup{Cirkelligning:}&\, \, (x-5)^2+(y-7)^2=5^2\end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar 2021 af mathon

          \small \begin{array}{lllll}\textbf{b)}\\&& \begin{array}{lllll}& \textup{Cirkelligning:}&\, \, (x-5)^2+(y-7)^2=5^2\\\\& \textup{Cirkeltangent}\\& \textup{i }(x_o,y_o)\textup{:}&\left (x_o-5 \right )\left (x-5 \right )+\left (y_o-7 \right )\left (y-7 \right )=5^2\\\\\\\\& \textup{Cirkeltangent}\\& \textup{i }(8,11)\textup{:}&\left (8-5 \right )\left (x-5 \right )+\left (11-7 \right )\left (y-7 \right )=5^2\\\\&& 3(x-5)+4(y-7)=25\\\\&& 3x+4y-15-28=25\\\\\\&& 3x+4y=68\\& \textup{eller}\\&& y=-\frac{3}{4}x+17 \end{array}\end{array}


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.