Fysik

elektriske kredsløb

15. februar 2021 af ayax0 - Niveau: B-niveau

Hvad er sammenhængen mellem spændingsfald og den elektriske krafts arbejde?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. februar 2021 af peter lind

effekten er P =I*V = V2/R hvilket er mere relevant end arbejdet. Hvis du vil have arbejdet skal du blot gange med tide


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. februar 2021 af mathon

             \small \begin{array}{lllll} A=q\cdot E\cdot l=q\cdot U \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2021 af Eksperimentalfysikeren

Du kan sammenligne det med tyngdekraftens arbejde ved et fald. Hvis højden er h, vil tyngdekraften udføre arbejdet m*g*h på en ting, der falder. g*h svarer til spændingsfaldet V og massen m svarer til den elektriske ladning Q, så arbejdet, der udføres af spændingsfaldet er Q*V.


Skriv et svar til: elektriske kredsløb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.