Matematik

Areal af stjerne

22. februar 2021 af dennis13434 - Niveau: B-niveau

Hej

Kan det passe at arealet af denne stjerne er 100 cm2, hvis centrum er C(0,1)?

mvh


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2021 af janhaa

centrum er (0,0)

C = (9, 0)

Area = 55 +35 = 90


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2021 af Eksperimentalfysikeren

Det får jeg ikke.

Jeg formoder, at de stiplede linier er symmetrilinier. Det giver ganske rigtigt, at centrum er (0,1). Derimod får jeg et mindre areal. Hvordan kom du frem til 100?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2021 af ringstedLC

Nej. Stjernen består af otte trekanter, hvor højde (2.5) og grundlinje (9-1) er kendt. Desuden; der er ikke nogen enhed på målene, så resultatet bliver enhedsløst.


Svar #4
22. februar 2021 af dennis13434

Tilføjelse til opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. februar 2021 af Eksperimentalfysikeren

Da koordinaterne er opgivet i cm, er det korrekt at benytte enheden cm2. Så mangler der blot at finde den korrekte talværdi. Jeg tror, du har regnet forkert i beregningen af stjernetakkens længde.


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. februar 2021 af ringstedLC

#4: Det havde været smart fra start af.


Svar #7
22. februar 2021 af dennis13434

Kan ikke finde ud af det.

Har brug for et afsæt


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. februar 2021 af ringstedLC

Vedhæftet fil:__0.png

Svar #9
22. februar 2021 af dennis13434

Så hvis arealet af hver af disse trekanter er 10 cm2 så må arealet af stjernen være 80cm2?


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. februar 2021 af Eksperimentalfysikeren

Korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. februar 2021 af StoreNord

Ja,    80cm²


Svar #12
22. februar 2021 af dennis13434

Opfølgende spg.

Kan det passe at punktet E er (0,-7)


Brugbart svar (0)

Svar #13
22. februar 2021 af Eksperimentalfysikeren

Det er det.


Brugbart svar (0)

Svar #14
23. februar 2021 af AMelev

Alternativt kan du bestemme arealet af trekant APB vha. determinantformlen FS side 12 (61), idet trekantens areal er halvdelen af parallelogrammets areal.
 

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Skriv et svar til: Areal af stjerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.