Kemi

Forbrænding af PVC

23. februar 2021 af Vestay - Niveau: B-niveau

Hej

Fuldstændig forbrænding af 1kg PVC:

2 C2H3Cl + 5 O2   --->   4 CO2 + 2 H2O + 2 HCl 

Jeg vil gerne finde massen af HCl og det kan åbentbart gøres på to forskellige måder.

Normalt ville jeg have fundet PVCs stofmængde og derved fundet massen af HCl.

Men åbentbart kan man også finde m(HCl) ved: M(HCl)/M(C2H3Cl) * m(C2H3Cl)

Er der en venlig sjæl, som gider en skrive et par ord om hvorfor man kan det?

Tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. februar 2021 af janhaa

hva er spm?


Svar #2
23. februar 2021 af Vestay

Sry janhaa det gik lidt hurtigt, det er opdateret nu.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2021 af janhaa

M = m/n 

n(PVC) = m/M = 1000g / (62,45 g/mol) = 16,013 mol

n(PVC) <=> n(HCl), 

så:

m(HCl) = M(HCl)*n = 583,67 g


Svar #4
23. februar 2021 af Vestay

Tak for svaret.

Åh jeg har en fornemmelse af at det burde være lige til, men hvordan kommer man over til den:  M(HCl)/M(C2H3Cl) * m(C2H3Cl) ? Den kræver jo kun en udregning


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. februar 2021 af janhaa

#4

Tak for svaret.

Åh jeg har en fornemmelse af at det burde være lige til, men hvordan kommer man over til den:  M(HCl)/M(C2H3Cl) * m(C2H3Cl) ? Den kræver jo kun en udregning

se  her:

M=m/n\\ n=m/M

så:

n(HCl)=n(PVC)\\ \\ \frac{m(HCl)}{M(HCl)}=\frac{m(PVC)}{M(PVC)}

\\ {m(HCl)}={M(HCl)}*\frac{m(PVC)}{M(PVC)}


Svar #6
23. februar 2021 af Vestay

Aha, selvfølgelig, nu jeg med, det var lige præcis det matematiske jeg manglede at forstå, har bare været vandt til at regne det uden at forstå det.

Tusind tak janhaa.


Skriv et svar til: Forbrænding af PVC

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.