Matematik

Det haster

02. marts 2021 af Ragmez - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg har brug for hjælp til den her opgave som jeg har vedhæftet, altså a) og b). 

Tak på forehånd

Vedhæftet fil: Picture1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2021 af janhaa

a)\\Bin(n,p)=Bin(10,0.15)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2021 af janhaa

b)

P(X=2)=\binom{10}{2}*0,15^2*0,85^8=0,276


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2021 af AMelev

1HF og A -niveau stemmer ikke overens.
                                              

a) En binomialfordeling bygger på
1) n gentagelser af et basiseksperiment E, hvor
2) udfaldsrummet for E kun består af 2 udfald 

I dette tilfælde er E udtagelse af og undersøgelse en frugt.
U = {OK, defekt}, så 2) er opfyldt
Frugten lægges næppe tilbage igen, så der er ikke helt tale om gentagelser, men da der er tale om udtagelse af få ud af mange, er betingelserne næsten de samme for hver udtagelse, så der reelt er tale om gentagelser, og så kan man godt bruge binomialmodellen 
X = antal defekte, hvor X ~ b(10,15%)

b) Se din formelsamling. Hvis du havde givet korrekte oplysninger, havde jeg kunnet give en præcis henvisning


Skriv et svar til: Det haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.