Matematik

Andengradspolynomium

04. marts 2021 af Alrighty - Niveau: B-niveau

Forskriften for et andengradspolynomium er f(x)=ax2+bx+c

Hvordan kan f(x)=12*x2 være et andengradspolynomium?


Svar #1
04. marts 2021 af Alrighty

Og hvordan kan f(x)=5x+8 så ikke være et polynomium?


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. marts 2021 af ringstedLC

#0:

\begin{align*} f(x) &= 12x^2+0x+0=12x^2 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2021 af AMelev

#1 I en potensfunktion er eksponenten konstant, og det er roden, der er en variabel.

I 5x er roden konstant, og eksponenten er variablen - deaf navnet eksponentialfunktion.

Et polynomium er bygget op af potensfunktioner med hele, positive eksponenter.
Ad #0 betingelsen for 2.gradspolynomium er a ≠ 0, men der er ingen betingelser på b og c.


Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.