Kemi

Syre-base

05. marts 2021 af Ehhdbjbd - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har et spørgsmål.

Hvad sker der når man blander en saltpetersyreopløsning og en natriumhydroxidopløsning? Jeg har facit hvilket er H3O+(aq)+OH-(aq)--> 2H2O(l)

Hvorfor er det H3O+, da det hverken er formlen for saltpetersyreopløsning eller en natriumhydroxidopløsning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2021 af mathon

                       \small \small \begin{array}{lllll} S\;+\;H_2O\;\longrightarrow \;B\;+\;H_3O^+ \end{array}


Svar #2
05. marts 2021 af Ehhdbjbd

Hvad er S og B? jeg forstår det ikke helt


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2021 af mathon

                   \small \begin{array}{lllll} \textbf{S }\textup{syre}\\\\ \textbf{B }\textup{base} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts 2021 af janhaa

HNO_3+NaOH=> NaNO_3+H_2O


Svar #5
05. marts 2021 af Ehhdbjbd

Men jeg har facit som er både H3O+(aq)+OH-(aq)--> 2H2O(l) og HNO3(aq)+NaOH(aq)--> NaNO3(aq)+H2O(l)

Hvad er forskellen og hvorfor har man begge?


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. marts 2021 af mathon

               \begin{array}{lllll} \textup{Tidligere noteredes}\\ \textup{neutralisationen:}\\& H^+\;+\;OH^-\;\longrightarrow \;H_2O\\\\ \textup{Nu noteres}\\ \textup{neutralisationen:}\\& H_3O^+\;+\;OH^-\;\longrightarrow \;2\,H_2O\\\\ \textup{til stede, men}\\ \textup{uv\ae sentligt for}\\ \textup{neutralisationen,}\\ \textup{er tilskuerionerne:}\\&N{O_3}^-\textup{ og }Na^+\\\\ \textup{hvis man \o nsker}\\ \textup{det hele med:}\\& H_3O^+\;+\;N{O_3}^-\;+\;Na^+\;+\;OH^-\;\longrightarrow \;2\,H_2O\;+\;Na^+\;+\;N{O_3}^-\\\\ \textup{p\aa \ molekylform}\\ \textup{bliver det:}\\& HNO_3\;+\;NaOH\;\longrightarrow \;NaNO_3\;+\;H_2O \end{array}


Skriv et svar til: Syre-base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.