Matematik

Andengradspolynomier

06. marts 2021 af lauhan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der en der kan hjælpe mig med at løse plus forklare denne opgave. Jeg har prøvet en masse ting, men kan stadig ikke finde ud af den. 

det er dette andengradspolynomium jeg skal beregne med f (x) = 2*x^2+ 2* x –12

Hvad er forskriften for f(x)angivet på toppunktsform?

På forhånd tusind tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2021 af ringstedLC

#0: Se https://www.webmatematik.dk/lektioner/sarligt-for-htx/funktioner/andengradspolynomium og prøv vha. eksemplet at bestemme:

\begin{align*} f(x) &= a\cdot (x-x_T)^2+y_T \end{align*}

NB: Det er upraktisk med to indlæg med samme overskrift, dato og bruger.


Svar #2
06. marts 2021 af lauhan (Slettet)

er dette svaret 2(x^2+x-6)?


Svar #3
06. marts 2021 af lauhan (Slettet)

nej er svaret ikke 2(x-(-0.5))^2+(-12.5)


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2021 af mathon

     \small \begin{array}{lllll} 2(x^2+x-6)=2\left ( x^2+x+\left ( \frac{1}{2} \right )^2 -\left ( \frac{1}{2} \right )^2-6\right )=2\left ( \left ( x+\frac{1}{2} \right )^2-\frac{25}{4} \right )=2\left ( x+\frac{1}{2} \right )^2-\frac{25}{2}=2\left ( x-\left (-\frac{1}{2} \right ) \right )^2-\frac{25}{2} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. marts 2021 af mathon

kontrol på nspire:
         
            \small \begin{array}{lllll} \textup{menu}\\& 3\\& \quad 5\\&& \textup{completeSquare}\left ( 2x^2+2x-12,x \right ) \end{array}


Svar #6
06. marts 2021 af lauhan (Slettet)

Var svaret rigtigt i #3 ?


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. marts 2021 af mathon

   Ja.


Skriv et svar til: Andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.