Kemi

hjælp til titering

17. marts 2021 af DLasse - Niveau: B-niveau

Har en opgave som lyder:

25,00 mL 0,100 M HCL titreres med 0,100 M NaOH

Hvad skal jeg gøre (hvilke formler) for at løse disse to opgaver, ud fra den givende information ?

a. hvad er pH i den sure opløsning før titreringen?

b. Hvad er pH efter tilsætning af 5,00 mL NaOH?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2021 af mathon

            \begin{array}{lllll} \textbf{a.}\\& pH=-\log\left ( \left [ H_3O^+ \right ] /M\right )=-\log\left ( 0.1\right )=1&\textup{da }HCl\,_{\textit{(aq)}}\textup{ er en st\ae rk syre}\\\\\\ \textbf{b.}\\& \left [H_3O^+ \right ]=\frac{\left ( 0.025\;L \right )\cdot \left ( 0.1\;\frac{mol}{L} \right )-\left ( 0.005\;L \right )\cdot \left ( 0.1\;\frac{mol}{L} \right )}{0.030\;L}=&0.06667\:M\\\\& pH=-\log\left (0.06667\right)=1.2 \end{array}


Skriv et svar til: hjælp til titering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.