Matematik

Opstil matematisk udtryk?

18. marts 2021 af amalieivy - Niveau: A-niveau

En gruppe fysikere leger med golfkugler. De lader dem falde fa forskellige højder, og tager tid på hvornår kuglen rammer jorden. De observere at der er en proportional sammenhæng mellem højden kuglen falder fra, og kvadratet på tiden målt i sek. proportionalitetsfaktoren er 4,9 m/s^2

indfør et passende varriabel og opskriv et matematisk udtryk, der beskriver faldhøjden som funktion af faldtiden.

jeg er på bar bund, nogen der kan hjælpe og forklare


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2021 af mathon

                                 \small \begin{array}{lllll} h\sim t^2\\\\ h(t)=k\cdot t^2\\\\ h(t)=\left ( 4.9\;\frac{m}{s^2} \right )\cdot t^2 \end{array}


Skriv et svar til: Opstil matematisk udtryk?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.