Matematik

Kombinatorik

18. marts 2021 af KristinaAndersen66 - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg er i tvivl om hvordan jeg beregner en delopgave.

"I en pose ligger der 15 kugler. På tilfældigvis udvælges der 2 kugler fra posen. I posen er der 8 røde og 7 grønne"

b) Bestem sandsynligheden for, at de 2 kugler, der vælges, har samme farve.

Kan én af jer hjælpe?

PFT! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2021 af PeterValberg

Bestem antallet af måder, hvorpå man kan trække to kugler af 15 ... K(15,2)

Bestem antal af måder, hvorpå man kan tage 2 røde kugler ... K(8,2)
og antallaet af måder, hvorpå man kan tage to grønne kugler ...K(7,2)

Bestem sandsynligheden for, at man får to ensfarvede som:

K(2\text{ ens})=\frac{K(8,2)}{K(15,2)}+\frac{K(7,2)}{K(15,2)}=\frac{K(8,2)+K(7,2)}{K(15,2)}

skulle jeg mene ...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
18. marts 2021 af KristinaAndersen66

Ej, men du er en stjerne, Peter! 

Det giver selfølgelig mening!

Tusind tak! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2021 af PeterValberg

btw

K(n,r)=\frac{n!}{r!\cdot(n-r)!}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
18. marts 2021 af KristinaAndersen66

Ja, den brugte jeg i første del-opgave :-) Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. marts 2021 af Sveppalyf (Slettet)

Eller på denne måde:

Sandsynligheden for at trække 2 røde:

8/15 * 7/14

Sandsynligheden for at trække 2 grønne:

7/15 * 6/14

Summen heraf:

8/15 * 7/14 + 7/15 * 6/14

Hvilket giver det samme som i #1.


Svar #6
18. marts 2021 af KristinaAndersen66

Tusind tak :-) 


Skriv et svar til: Kombinatorik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.