Matematik

ligningsløsning

22. marts 2021 af lailaammar - Niveau: B-niveau

Hejsa 

Er der nogle, der kan hjælpe med b i denne opgave?

Mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\& \textup{Alder ved}\\& \textup{maximal v\ae kst:}\\&& f{\, }'(x)=0.0152t^3-1.26t^2+24.24+24.13=0\textup{ ...} \end{array}


Svar #3
22. marts 2021 af lailaammar

Hej

tak for hjælpen. Kan du eventuelt uddybe? Er kalkunen o år, når den når sin maksimale vægt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. marts 2021 af AMelev

#3 Nej, væksthastigheden er 0, når kalkunens maksimale vægt er nået (så vokser den jo ikke mere).
Du skal løse ligningen i #2.


Svar #5
22. marts 2021 af lailaammar

Så kalkunen er 0, når det når sin maksimale vægt? Det forstår jeg ikke

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. marts 2021 af AMelev

#0 Da definitionsmængden er begrænset til [0,52], kan du også bestemme max-punktet grafisk, bare du sørger for at have hele definitionsområdet inden for grafvinduet.


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. marts 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\& \textup{Alder ved}\\& \textup{maximal v\ae kst}\\& \textup{kr\ae ver bl.a.:}\\&& f{\, }'(t)=0.0152t^3-1.26t^2+24.24+24.13=0\quad 0\leq t\leq 52\\\\& &t=\left\{\begin{matrix} 32.8\\51.04 \end{matrix}\right.\\\\\\ \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. marts 2021 af mathon

\small \textup{fortegnsvariation}
\small \textup{for }f{\, }'(x)\textup{:}                            +           0             -             0           +
\small \textup{x-variation:}           0___________32.8___________51.04________52
\small \textup{ekstrema:}                                      \small \textup{max }                       \small \textup{min }
\small \textup{monotoni}
\small \textup{for }f(x)\textup{:}                   \small \textup{voksende }              \small \textup{aftagende }             \small \textup{voksende }


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. marts 2021 af AMelev

#5 Hvor får du det fra, at kalkunen skulle være 0 år? Det står da ingen steder.

t = alder/uger
f(t) = vægt/g

Du skal bestemme t, hvor f(t) har max. Du har tegnet grafen i a). Prøv at kigge på den.
Når f har lok. max/min er f '(t) = 0. Det er den ligning, der i #2 foreslås, at du skal løse, men du kan også bestemme tmax vha. dit grafværktøj.


Svar #10
22. marts 2021 af lailaammar

Vil det så sige at der hvor maksimum er, er den maksimale vægt? Men hvor gammel er den så der? Skal jrg kigge på akserne?

Brugbart svar (0)

Svar #11
22. marts 2021 af mathon

t er alderen af hunkalkunen målt i uger.


Brugbart svar (0)

Svar #12
22. marts 2021 af mathon

korrektion:

\small \textup{fortegnsvariation}
\small \small \textup{for }f{\, }'(t)\textup{:}                            +           0             -              0           +
\small \textup{t-variation:}           0___________32.8___________51.04________52
\small \textup{ekstrema:}                                      \small \textup{max }                       \small \textup{min }
\small \textup{monotoni}
\small \textup{for }f(t)\textup{:}                   \small \textup{voksende }              \small \textup{aftagende }             \small \textup{voksende }


Brugbart svar (0)

Svar #13
22. marts 2021 af AMelev

#10 Du skal aflæse t-værdien, hvor der er max.


Svar #14
22. marts 2021 af lailaammar

Okay, mange tak for hjælpen:))

Skriv et svar til: ligningsløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.