Kemi

titrering

23. marts 2021 af freja9292 - Niveau: B-niveau

23 mL af en eddikesyreopløsning titreres med 0,1 M NaOH med phenolphtalein som indikator. Ved ækvivalenspunktet er der tilsat 16,2 mL NaOH opløsning.

1. Opskriv opløsningsreaktionen for NaOH 

- NaOH(s) -> Na+(aq) + OH-(aq) 
 

2. Opskriv titreringsreaktionen  

3. Beregn stofmængdekoncentrationen af eddikesyreopløsningen 

nogen der kan hjælpe med de her opgaver, jeg seriøst helt blank!!!

og er 1 rigtig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2021 af janhaa

2\\ HCl+NaOH=> NaCl+H_2O


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2021 af janhaa

3.

c = n/V

n = c*V, so:

23*c= 16,2*0,1

c = [HCl] = 0,074 M


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2021 af janhaa

1.

yes:

NaOH(s) + H2O =>  Na+(aq) + OH-(aq) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. marts 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllll}\\ \textbf{2.}\\& \textup{st\ae rk syre}\;+\;\textup{st\ae rk base}\;\longrightarrow \;\textup{salt}\;+\;\textup{vand} \end{array}


Svar #5
23. marts 2021 af freja9292

i dont understand that 


Svar #6
23. marts 2021 af freja9292

altså 3'eren forstår jeg ikke 


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. marts 2021 af mathon

#6

                 \small \begin{array}{lllll}& CH_3COOH\,_{\textit{(aq)}}\;+\;NaOH\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;CH_3COONa\,_{\textit{(aq)}}\;+\;H_2O\,_{\textit{(l)}}\\\\ \textup{molforhold}\\& CH_3COOH:NaOH=1:1\\\\ \textup{titerligning:}\\& n(CH_3COOH)=n(NaOH)\\\\& \left ( 0.023\;L \right )\cdot c_s=\left ( 0.0162\;L \right )\cdot (0.1\;M)\\\\& c_s= \frac{0.0162\;L}{0.023\;L} \cdot (0.1\;M)\\\\& c_s= \frac{16.2}{23} \cdot (0.1\;M)=0.07\mathbf{{\color{Red} 0}}4\;M \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. marts 2021 af janhaa

#2

3.

c = n/V

n = c*V, so:

23*c= 16,2*0,1

c = [HCl] = 0,074 M

c = [HCl] = 0,0704 M


Skriv et svar til: titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.