Matematik

egenvektorer

24. marts 2021 af Amalie1234324 - Niveau: A-niveau

Jeg er nået frem til egenværdierne 9 og -3. Men kan ikke få rigtig resultat i egenvektorer. Nogen der kan vise mellemregningerne

 Jeg har ligningen -6x1+6x2=0 og 6x1-6x2=0. Det er for den ene.

Og for den anden er det. 0*6x+6x1=0 og 6x2-6x2=0

Vedhæftet fil: egenværdier.PNG

Svar #2
24. marts 2021 af Amalie1234324

Igen, jeg har ikke brug for resultat. Jeg har brug for hjælp til at komme til resultat. Jeg har disse ligninger opgivet. Hvordan kommer jeg frem. Håber nogen vil hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. marts 2021 af janhaa

same for v2


Svar #5
25. marts 2021 af Amalie1234324

men jeg har fået  [06,60] og ikke [66,66] som dig. Hvordan har du fået [66,66]. Skal det ikke give [-66,6-6]? Mangler der ikke minustegn på din?


Svar #6
25. marts 2021 af Amalie1234324

Jeg har ikke fået 66,66 i nogen af dem. Jeg har derimod fåeet [0 6,60] hvilket ikke giver (1 -1) som dig?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. marts 2021 af janhaa

#6

Jeg har ikke fået 66,66 i nogen af dem. Jeg har derimod fåeet [0 6,60] hvilket ikke giver (1 -1) som dig?

you don't understand, read:

https://lpsa.swarthmore.edu/MtrxVibe/EigMat/MatrixEigen.html


Svar #8
25. marts 2021 af Amalie1234324

Jeg har kigget på det og forstår det. Men jeg plejer i klassen at at tage finde to ligninger og ud fra dem finde x2 og x1, og ikke kun ud fra en ligning. herududover så er 0*x1+6x2=0, vil give   0=-x2- Så x1 bliver 0 og x2 bliver -1?


Skriv et svar til: egenvektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.