Fysik

Sluttemperatur

05. april 2021 af Rachell123 - Niveau: B-niveau

Hej

Opgaven lyder, hvad bliver sluttemperaturen, hvis man putter 10g is på 0°C ned i whiskey, der har en temperatur på 20°C og lader isen smelte - alt dette sker i en isoleret beholder.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2021 af ringstedLC

Udover at whiskey'en bliver koldere og fortyndes-,  så sker der ingenting.

Der mangler en oplysning om hvor meget whiskey, der er. 


Svar #2
05. april 2021 af Rachell123

Jo, det havde jeg fuldkommen glemt. Der er 100 g whisky


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. april 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllllll} \textbf{Energiligning:}\\\\& \textup{smeltning af is }+\textup{ opv. af smeltevand til f\ae llestemp.}=\textup{afk\o ling af whisky til f\ae llestemp.} \\\\& \left (0.010\;kg \right )\cdot \left ( 334\;\frac{kJ}{kg} \right )+\left (0.010\;kg \right )\cdot\left ( 4.182\;\frac{kJ}{kg\cdot \degree C} \right )\cdot F=\left ( 0.100\;kg \right )\cdot \left ( 4.182\;\frac{kJ}{kg\cdot \degree C} \right )\cdot \left ( 20\degree C-F \right )\\\\& \left ( 3.34\;kJ \right )+\left (0.04182\; \frac{kJ}{\degree C} \right )\cdot F=\left ( 8.364\;kJ \right )-\left (0.4182\;\frac{kJ}{\degree C} \right )\cdot F\\\\& \left (0.04182\;\frac{kJ}{\degree C}+0.4182\;\frac{kJ}{\degree C} \right )\cdot F=\left ( 8.364\;kJ \right )-\left ( 3.34\;kJ \right )\\\\& \left (0.46002\; \frac{kJ}{\degree C} \right )\cdot F=5.024\;kJ\\\\& F=\frac{5.024\;kJ}{0.46002\;\frac{kJ}{\degree C}}\\\\\\& F=10.9\degree C \end{array}


Skriv et svar til: Sluttemperatur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.