Matematik

andengradspolynomier

05. april 2021 af sph24sbs - Niveau: B-niveau

Hej jeg forstår virkelig ikke, hvordan jeg skal beregne denne opgave UDEN lommeregner.
Opgaven lyder således:

Bestem tallet t således, at andengradsligningen: -x^2 + 3x + t = 0. kun har én løsning og bestem dernæst løsningen.
 

Håber i kan hjælper, på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2021 af Anders521

#0 Ligningen har kun én løsning netop hvis diskriminanten er nul.


Svar #2
05. april 2021 af sph24sbs

ja og hvordan regner man alt det ud med beregner


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2021 af ringstedLC

\begin{align*} d=0 &= b^2-4\,a\,t \\ t &= \;? \end{align*}


Svar #4
06. april 2021 af sph24sbs

så t er 2,25??


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. april 2021 af mathon

                så t er -2.25


Svar #6
06. april 2021 af sph24sbs

hvordan beregner du det??


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. april 2021 af StoreNord

Ved at regne rigtigt.          :-)
-2,25 er det rigtige resultat.


Svar #8
06. april 2021 af sph24sbs

ja og hvordan beregner du det?? har jo svært ved det, så du kan godt hjælpe mig??


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. april 2021 af ringstedLC

#5 "afslører" en fortegnsfejl i #4. Du har altså forstået #3, formentlig indsat korrekt og så lavet en ups i din beregning. Se bla. efter om du har sat negative værdier i parentes og brugt fortegnreglerne rigtigt.

Du lærer meget mere af selv at finde dine fejl end blot at se hvordan andre laver opgaverne.

\begin{align*} 0&=3^2-4\cdot (-1)\cdot t \\ t&=-2.25 \end{align*}


Skriv et svar til: andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.