Fysik

Rakethastighed

11. april 2021 af svbs - Niveau: A-niveau

Hej nogen der kan hjælpe med at forstå dette:

en rakets fart stiger, og dens acceleration stiger, så v(t) grafen stiger mere og mere når tiden går.

betragtes raketligningen: V=u*ln(mfuld / mtom) - g*t

Så ses der hvis man regner u for at være konstant. at sluthastigheden falder, da (g*t) trækkes fra, og da t naturligvis stiger som tiden går.

betragtes denne ligning så: Δv=u*ln(mfuld / mtom) - g*Δt

skal det så forstås sådan her: når v(10)=100 og v(15)=75, er hastigheden så 175 ved v(t)=15?

(betragt filen) her finder han hastigheden Δv, men ender i sidste ende med at lægge alle hastighedsændrignerne sammen, er det så fordi at det er ændringen af hastigheden, fra sidste sted hvor man beregnede hastigheden?

tak for hjælpen!!

Vedhæftet fil: SaturnVraketV.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2021 af ringstedLC

Stage I brænder i 263 sek. Det giver en Δv = 3554.2 m/s. Så tændes stage II, der yderligere øger farten med 5561.5 m/s og når stage III er brændt ud er farten næsten 18 km/s

#0

Så ses der hvis man regner u for at være konstant. at sluthastigheden falder, da (g*t) trækkes fra, og da t naturligvis stiger som tiden går.

betragtes denne ligning så: Δv=u*ln(mfuld / mtom) - g*Δt

Som jeg har forstået det, er u en konstant for hvert trin af raketten. Der kan så opstilles en ligning for hvert trin ved at aflæse tabellens værdier for hvert trin.

#0

betragtes denne ligning så: Δv=u*ln(mfuld / mtom) - g*Δt

skal det så forstås sådan her: når v(10)=100 og v(15)=75, er hastigheden så 175 ved v(t)=15?

Nej, hvis v(t) = 15 er der jo ingen acc. Og hvis v(10) > v(15), så er raketten ved at styrte ned.


Skriv et svar til: Rakethastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.