Kemi

Redoxreaktioner

15. april 2021 af Skjoede - Niveau: C-niveau
Er der en, der kan fortælle mig, hvordan man regner de tre oxidationstal ud for stofferne i den kemiske formel KMnO4, når der er to ubekendte. Jeg ved at O har -II.

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2021 af mathon

           og \small \overset{\mathbf{{\color{Red} +1}}}{K}


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} (+1)+x+4\cdot (-2)=0 \end{array}


Svar #3
15. april 2021 af Skjoede

Hvordan vides at K har OT +I?

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. april 2021 af mathon

K optræder kun som K(I) (I. hovedgruppe)


Svar #5
15. april 2021 af Skjoede

Kan du uddybe det en lille smule?
Og vil det sige, at feks Na, som jeg skal arbejde med i nogle andre regnestykker også har OT +1?

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. april 2021 af mathon

i overensstemmelse med:

                                                \small \begin{array}{llllll}&& KMnO_4\,_{\textit{(s)}}\;\longrightarrow \;K^+\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}} \end{array}

                                                                                                 \small \begin{array}{llllll}&& x+4\cdot (-2)=-1\\\\&& x-8=-1\\\\&& x=+7 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. april 2021 af mathon

#5
          
Ja.


Svar #8
15. april 2021 af Skjoede

Mange tak

Skriv et svar til: Redoxreaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.