Fysik

Brydningsindeks som a i regressionsanalyse

24. april 2021 af AnasE - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg prøver at finde ud af argumentationen bag at brydningsindeks kan beskrives ved hældningskofficienten a (y=a*x+b) ved lineær regression når det er sin(i) (sinus til infaldsvinkel) som funktion af sin(b) (sinus til brydningsvinkel). 

Jeg har vedhæftet et eksempel af regressionsanalysen hvor a = brydningsindeks (1,4943)

Vedhæftet fil: Screenshot_1.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. april 2021 af mathon

Når forholdet mellem to variable x og y er konstant, er x og y proportionale.

Matematisk:
                                                         \small \frac{y}{x}=k(\textup{onstant})

Her er de variable \small \sin(i) og \small \sin(b)
                                                         \small \frac{\sin(i)}{\sin(b)}=n

                                                         \small \sin(i)=n\cdot \sin(b)


Skriv et svar til: Brydningsindeks som a i regressionsanalyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.