Fysik

Hjælp til fysik-b

27. april 2021 af Markus2300 - Niveau: B-niveau

Hej allesammen, jeg har fået udleveret denne opgave og har ingen idé om hvordan man skal løse den sidste del. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2021 af lampesalat

Du skal bruge formlen Q = -Δm * c2

Hvor c2 = 931,5  MeV

du skal altså tage atommassen før henfald og minus med det nye stofs atommasse, som derefter ganges med c2 konstanten.
 


Svar #2
27. april 2021 af Markus2300

Skal det være i units eller kg?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2021 af lampesalat

Det er i units.


Svar #4
27. april 2021 af Markus2300

okay tak skal du have


Svar #5
27. april 2021 af Markus2300

Jeg får det til at være 3755.71 men ifølge facit er svaret 27.29 MeV???

Her har jeg taget forskellen mellem de to atomer i units som er 4.0319 for den øverste og ganget med -931.5 meV og får det til 3755.71???


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. april 2021 af lampesalat

Hov, jeg har skrevet forkert: Det er stoffet efter minus stoffet før


Svar #7
27. april 2021 af Markus2300

Så før jeg det til -4.0319 og ganget med -931.5 mEv bliver det så 3755.71 og ikke 27.29 MeV som er facit. Ved du hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. april 2021 af lampesalat

Ja, jeg kan godt se at det er noget ved siden af...

Formlen burde stemme når der er tale om beta-minus henfald.
Jeg glemte at tage højde for at du ved et Alfa-henfald også skal modregne massen af den He-kersn som har forladt moderkernen. Hvis du gør dette burde den første opgave give det rette svar.

Hvad angår Beta-plus henfald så skal du, udo over at bruge formlen, huske at tiløje 2*β som er 2*0,000549.


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. april 2021 af lampesalat

a) bliver altså;
213.9708-218.0027 = −4.0319 u
−4.0319 + 4.002603 = −0.029297 u
−(−0.029297 u ) * 931,5 MeV

0,029297 * 931,5 MeV = 27.2902 MeV


Svar #10
27. april 2021 af Markus2300

Okay mange tak skal du have


Skriv et svar til: Hjælp til fysik-b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.