Matematik

regneregler

28. april 2021 af UCL (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der en som vil forklarer mig hvilke tal man skal regne ud først. Jeg kan ikke få resultatet til at give 0 som det gør.

Vedhæftet fil: regneregler.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
28. april 2021 af OliverHviid

3-2*2+(-1+2)^2=

3-4+1^2=

-1+1=0

Husk at gange kommer før minus. Derfor ganger man 2 med 2. I parentesen lægger man tallene sammen, og derefter sætter man det i anden, men da -1+2 giver 1, og 1^2 giver 1, så giver denne del blot 1. Til sidst kan man så reducere det ved at sige 3-4+1 som jo giver 0.


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. april 2021 af AMelev

                                         
Regningarternes hierarki
1. Inhold af parenteser
2. Funktioner, fx ^2 og √
3. Gange og dividér
4. Plus og minus


Svar #3
28. april 2021 af UCL (Slettet)

1000 tak for jeres svar. Både svar #1 og #2 gør det lidt tydligere for mig hvordan jeg skal gøre fremover

Svar #4
29. april 2021 af UCL (Slettet)

Hej. 

jeg har det stykke hvor jeg ikke forstår hvorfor det giver 4 og ikke -4.

Parentesen, + (-2)^2 = - 4 ?   Det er plus gange minus gange plus, er det ikke stadig minus ...altså - 4?


Svar #5
29. april 2021 af UCL (Slettet)

billede

Vedhæftet fil:regnestykker .png

Brugbart svar (1)

Svar #6
29. april 2021 af AMelev

 (-2)2=(-2)*(-2)=4


Svar #7
29. april 2021 af UCL (Slettet)

Tak 


Svar #8
30. april 2021 af UCL (Slettet)

#2 hvordan er det nu med potenser , hvor kommer det ind ?

Brugbart svar (1)

Svar #9
30. april 2021 af AMelev

Potenser er funktioner x2,  x3 osv.


Svar #10
30. april 2021 af UCL (Slettet)

Hvad er 

2+ 3*4- (-1)^2


Brugbart svar (0)

Svar #11
30. april 2021 af AMelev

Følg regningsraternes hierarki #2 og betydning af ^2 #4


Svar #12
30. april 2021 af UCL (Slettet)

—(-1)^2 er +1/1 ?

Brugbart svar (1)

Svar #13
01. maj 2021 af AMelev

(-1)2 = (-1)·(-1) = 1, så -(-1)2 = -1


Skriv et svar til: regneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.