Fysik

Henfaldsligning

29. april 2021 af claudia1o11 - Niveau: C-niveau

Hejsa. 

Jeg har problmer med at forstå hvordan de her henfaldsligninger skal se ud for disse to atomer.

Er der mon nogle der kan hjælpe og forklare hvordan man gør?  :)

Opskriv henfaldsskemaet for   55137Cs 

Opskriv henfaldsskemaet for   56137Ba


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2021 af peter lind

Det er ikke en ligning. Hvad er det for et underlige tal der står.? Vedlæg opgaven som billedfil eller til nød pdf fil. Så opstår der ingen misforståelser.

Du skal nok slå op i en tabel over radioaktve henfald.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2021 af mathon

                           \begin{array}{llllll} \qquad \qquad \textbf{Henfald}\\\\ _{\, \, \, 55}^{137}\textrm{Cs}\;\rightarrow \;_{\, \, \, 56}^{137}\textrm{Ba}\;+\;_{-1}^{0}\textrm{e}\;+\;\bar \nu&T_{\frac{1}{2}} =30.17\; \textup{\aa r}\\\\\\ _{\, \, \, 56}^{137}\textrm{Ba}^*\;\rightarrow \;_{\, \, \, 56}^{137}\textrm{Ba}\;+\;\gamma &T_{\frac{1}{2}} =2.6\; \textup{min}\end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2021 af mathon

korrektion:

                           \begin{array}{llllll} \qquad \qquad \textbf{Henfald}\\\\ _{\, \, \, 55}^{137}\textrm{Cs}\;\rightarrow \;_{\, \, \, 56}^{137}\textrm{Ba}^*\;+\;_{-1}^{0}\textrm{e}\;+\;\bar \nu&T_{\frac{1}{2}} =30.17\; \textup{\aa r}\\\\\\ _{\, \, \, 56}^{137}\textrm{Ba}^*\;\rightarrow \;_{\, \, \, 56}^{137}\textrm{Ba}\;+\;\gamma &T_{\frac{1}{2}} =2.6\; \textup{min}\end{array}


Skriv et svar til: Henfaldsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.