Matematik

Andengradspolynomium

30. april 2021 af Gnekko2 - Niveau: B-niveau

Hej, er der en som kan forklare hvordan jeg aflæser denne funktion så jeg kan skitser den?
Er det korrekt at 
a = 1
b= -3
c = 3
Vil det så sige at grenene peger opad?

Mit bud er:
a = grenene peger opad da a er positiv?
da a og b har forskellige fortegn ligger toppunktet til højre for y-aksen? 
c er = skæringen med y-aksen, dvs den skærer i 3? Men er i tvivl 

Håber virkelig en kan hjælpe med at afklare :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2021 af peter lind

Det er altsammen korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2021 af AMelev

b = -4 (skrivefejl?)
a: (ikke "a ="), men ellers ja.
xTop = -b/(2a): "+/+ ~ +", så ja.
c = f(0) = 3 . Parablen skærer 2.aksen i punktet (0,3) (over x-aksen).
Til tegning af grafen, bør du også bestemme toppunkt og skæringspunkter med x-aksen.


Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.