Fysik

Dynamik

10. maj 2021 af august543 - Niveau: B-niveau

Hej.

Hvordan udregner man den resulterende kraft når to krafter udspænder et parallelogram? Jeg ved at Fres svarer til diagonalen, men hvilken formel skal man bruge?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2021 af ringstedLC

\begin{align*} \vec{F}_{res} &= \vec{a}+\vec{b}=\binom{a_1+b_1}{a_2+b_2} \\ \left |\vec{F}_{res} \right | &= \left |\binom{a_1+b_1}{a_2+b_2} \right |=\sqrt{(a_1+b_2)^2+(a_2+b_2)^2} \end{align*}

Se regnereglerne for vektorer.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2021 af mathon

                \small \begin{array}{llllll}&& \mathbf{F}_{\textup{res}}=\mathbf{F}_1+\mathbf{F}_2\\\\&& \mathrm{F}_{\textup{res}}=\sqrt{\mathrm{{F}_{1}}^2+\mathrm{{F}_{2}}^2+2\cdot \mathrm{{F}_{1}}\cdot \mathrm{{F}_{2}}\cdot \cos(v)}&\textup{hvor }v\textup{ er vinklen mellem vektorerne} \\&&& \mathrm{{F}_{1}}\textup{ og }\mathrm{{F}_{2}} \end{array}


Skriv et svar til: Dynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.