Fysik

Nyttevirkning

18. maj 2021 af KarlBørgeMikkel - Niveau: C-niveau

En elkedel på 713W varmer 0,75kg vand op fra 20 grader c til 78 grader c. Der varmes i 5 minutter. Beregn kedlens nyttevirkning, svaret angives i procent. HJÆLP forstår det ikke og ved ikke hvad jeg skal gøre


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2021 af PeterValberg

Nyttevirkningen η bestemmes som forholdet mellem
den tilførte energi og den udnyttede energi

E_{\text{ tilf\o rt}}=P\cdot t

Hvor P er kogekandens effekt i Watt
t er opvarmningstiden i sekunder

E_{\text{udnyttet}}=m\cdot c\cdot \Delta T

hvor m er vandets masse i kg
c er vandets specifikke varmekapacitet (slå det op i en tabel)
ΔT er temperaturforskellen i grader Celcius

\eta=\frac{E_{\text{udnyttet}}}{E_{\text{tilf\o rt}}}

Se eventuelt denne video < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Nyttevirkning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.