Fysik

Akvarium

23. maj 2021 af Kasperbk20 - Niveau: B-niveau

Hej alle. Jeg har en opgave jeg ikke lige umiddelbart kan finde ud af at løse. Den lyder:

Charlie lægger mærke til, at han lige netop kan se den nederste kant i akvariet (A på fig. 2). Hans blik rammer vandoverfladen 64 cm væk (l) og akvariet er i alt 90 cm langt (L) og 40 cm bredt (ikke indtegnet).

(b) Hvor meget vand er der i akvariet? 

Min brydningsvinkel har jeg beregnet til 23,48 grader, og indfaldsvinklen er 32 grader.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2021 af ringstedLC

Vedhæft et godt billede af hele opgaven.


Svar #2
23. maj 2021 af Kasperbk20

Her er et billede af hele opgaven

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. maj 2021 af mathon

    \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\&&\sin(b)=\frac{1}{n_{vand}}\cdot \sin(i)\\\\&& b=\sin^{-1}\left ( \frac{1}{1.33} \right )\cdot \sin(32\degree)=23.5\degree\\\\\\ \textbf{b)}\\& \textup{vandh\o jde:}&h=\frac{5\;dm}{\tan(23.5\degree)}\\\\& \textup{vandvolumen:}&V=h\cdot L\cdot b=\frac{5\;dm}{\tan(23.5\degree)}\cdot \left ( 9\;dm \right )\cdot \left ( 4\;dm \right )=414\;dm^3=414\;L\\\\\\ \textbf{c)}\\& \textup{Lysstr\aa legangen}&\textup{er blot omvendt (i og b ombyttes)}\\\\\\ \textbf{d)}\\& \textup{lyset fra vand til}&\textup{luft skal kunne brydes for at Charlie kan se Brian}\\\\& \textup{\textbf{g}r\ae nsevinklen for }&\textup{brydning = fuldst\ae ndig refleksion ved str\aa legang fra}\\&& \textup{vand til luft}\\& \textup{er:}\\&&\frac{\sin(\textbf{g})}{\sin90\degree}=\frac{1}{1.33}\\\\&& \textbf{g}=\sin^{-1}\left ( \frac{1}{1.33} \right )=48.8\degree \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. maj 2021 af ringstedLC

(b)

\begin{align*} \tan(b) &= \frac{L-l}{h} \\ \tan(b) &= \frac{9-6.4}{h}\Rightarrow h=\;?\,\textup{decimeter} \\ V &= b\cdot L\cdot h \\ &= 4\cdot 9\cdot h=\:?\,\textup{liter}\\ \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. maj 2021 af Januar2021 (Slettet)

Til # 4

I opgave b skal højden være 59,8 cm . 

h = tan 23,5 · ( L- l ) = tan 23,5 · ( 90 - 64 ) = 59,8 cm

Dermed bliver vandindholdet (59,8 · 40·  90) = 215265 cm3 = 215, 3 Liter ( med 1 decimal )


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. maj 2021 af mathon

korrektion af #4:          

    \small \small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\&&\sin(b)=\frac{1}{n_{vand}}\cdot \sin(i)\\\\&& b=\sin^{-1}\left ( \frac{1}{1.33} \right )\cdot \sin(32\degree)=23.5\degree\\\\\\ \textbf{b)}\\& \textup{vandh\o jde:}&h=\frac{2.6\;dm}{\tan(23.5\degree)}\\\\& \textup{vandvolumen:}&V=h\cdot L\cdot b=\frac{2.6\;dm}{\tan(23.5\degree)}\cdot \left ( 9\;dm \right )\cdot \left ( 4\;dm \right )=215\;dm^3=215\;L\quad \textup{uden decimaler}\\\\\\ \textbf{c)}\\& \textup{Lysstr\aa legangen}&\textup{er blot omvendt (i og b ombyttes)}\\\\\\ \textbf{d)}\\& \textup{lyset fra vand til}&\textup{luft skal kunne brydes for at Charlie kan se Brian}\\\\& \textup{\textbf{g}r\ae nsevinklen for }&\textup{brydning = fuldst\ae ndig refleksion ved str\aa legang fra}\\&& \textup{vand til luft}\\& \textup{er:}\\&&\frac{\sin(\textbf{g})}{\sin90\degree}=\frac{1}{1.33}\\\\&& \textbf{g}=\sin^{-1}\left ( \frac{1}{1.33} \right )=48.8\degree \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. maj 2021 af mathon

korrektion 2 af #4:          

    \small \small \small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\&&\sin(b)=\frac{1}{n_{vand}}\cdot \sin(i)\\\\&& b=\sin^{-1}\left ( \frac{1}{1.33} \right )\cdot \sin(32\degree)=23.5\degree\\\\\\ \textbf{b)}\\& \textup{vandh\o jde:}&h=\frac{2.6\;dm}{\tan(23.5\degree)}\\\\& \textup{vandvolumen:}&V=h\cdot L\cdot b=\frac{2.6\;dm}{\tan(23.5\degree)}\cdot \left ( 9\;dm \right )\cdot \left ( 4\;dm \right )=215\;dm^3=215\;L\quad \textup{uden decimaler}\\\\\\ \textbf{c)}\\& \textup{Lysstr\aa legangen}&\textup{er blot omvendt (i og b ombyttes)}\\\\\\ \textbf{d)}\\& \textup{lyset fra vand til}&\textup{luft skal kunne brydes for at \textbf{Brian} kan se Charlie}\\\\& \textup{\textbf{g}r\ae nsevinklen for }&\textup{brydning = fuldst\ae ndig refleksion ved str\aa legang fra}\\&& \textup{vand til luft}\\& \textup{er:}\\&&\frac{\sin(\textbf{g})}{\sin90\degree}=\frac{1}{1.33}\\\\&& \textbf{g}=\sin^{-1}\left ( \frac{1}{1.33} \right )=48.8\degree \end{array}


Svar #9
24. maj 2021 af Kasperbk20

Bestil mad på justeat.dk, det er bare god mad og alle pengene værd.

Ellers kan man også bestille mad på hungry.dk der er der også et meget bredt og godt udvalg.


Skriv et svar til: Akvarium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.