Dansk

Eksplicit eller implicit

16. juni 2021 af liva321 - Niveau: 10. klasse

Er der nogle der kan svare mig på, om eventyret Fyrtøjet er skrevet i en eksplicit eller implicit alvidende fortæller? 

Skal op til eksamen i morgen...


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2021 af Lukassssssss

Eksplicit = 1 personsfortæller oversat "jegfortæller", herpå er implicit: tredjepersonsfortæller... ud fra det kan du vel finde ud af, om det er implcit- eller eksplcit-fortæller 


Svar #2
16. juni 2021 af liva321

Tak for det


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. juni 2021 af Stygotius (Slettet)

"Eksplicit" = udtrykkelig, direkte sagt eller udtrykt

"Implicit" = som fremgår af sammenhængen, -ikke udtrykt direkte.

Man fortæller en  historie v.hj.a. en fortæller, -ikke i en fortæller.

Hvis der f.eks. står "Kom herhen, nu skal I høre en historie" (eller noget  lignende), har man en explicit fortæller. I alle andre tilfælde har man en implicit fortæller.

"implicit" (lat.) = indfoldet, indpakket, indhyllet, -sagt inddirekte

"eksplicit" (lat.) = udfoldet, direkte, udpakket, -sagt åbenlyst 


Skriv et svar til: Eksplicit eller implicit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.