Matematik

Logaritmer

09. august 2021 af Lise123Lise - Niveau: B-niveau

En der kan forklare hvorfor at udtrykket P vd Q er P=e^{^{Q+1}} når der oplyses at ln P=Q+1.


Svar #1
09. august 2021 af Lise123Lise

.


Svar #2
09. august 2021 af Lise123Lise

.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. august 2021 af Eksperimentalfysikeren

#0 Der gælder helt generelt, at logaritmen til et tal er det tal, som grundtallet skal opløftes til for at give det oprindelige tal, altså logg(a) = b er ensbetydende med a = gb. For ln gælder, at g=e.

#1 Du udtrykker ikke særlig godt, hvad du mener, så jeg å gætte. Jeg gætter på, at du undrer dig over den første omskrivning af nævneren: (5ln(x))2 = 25(ln(x))2.

Der er benyttet at (a*b)n = an*bn, hvor a=5, b=ln(x) og n=2.


Skriv et svar til: Logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.