Matematik

Palindromtal

23. august 2021 af Fahad2700 - Niveau: 7. klasse

Hej

Denne opgave føler jeg at er meget svær: så denne lyde sådan her: 

Find mindst et eksempel på et primtal, et kvadrattal og et kubiktal større end 100, som er palindromtal.

Mvh Fahad


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2021 af MountAthos

Kubiktal : 1331,1030301

1331= 11·11·11

1030301 = 101 ·101·101


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2021 af MountAthos

Primtal 35053

Kvadrattal 14641 = ( 121·121 )

Jeg har fundet primtallet i denne listehttps://duda.dk/fag/matematik/primtal/


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2021 af MountAthos

annuleret


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2021 af mathon

annulleret


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. august 2021 af Soeffi

#0.

Det nemmeste er 101, 1012 = 10201 og 1013 = 1030301. Det mindste kvadrattal større 100, som er et palindromtal, er 112 = 121. Det mindste kubiktal større 100, som er et palindromtal, er 73 = 343.


Svar #6
23. august 2021 af Fahad2700

Mange tak alle der hjalp!


Skriv et svar til: Palindromtal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.