Matematik

Funtioner 8.39

06. september 2021 af Sofia0294 - Niveau: B-niveau

hej Allesammen, er der nogle der kan hjælpe mig med denne opgave? Tak på forhånd se vedhæftet. Hvilket formel skal jeg bruge?

Vedhæftet fil: opgave mat.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2021 af MountAthos

1 ) Log (x) = 0,5 → x = 100,5 

2 ) Log ( 3 x -2 ) = 2   → 3 x -2 = 102   → 3 x = 100+2 → x = 


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2021 af AMelev


log og 10^ er hinandens omvendte funktioner - de "ophæver hinanden". Dvs. at 10log(x) = x og log(10x) = x.
Tilsvarende med ln og e^.

For at ophæve log, skal man altså ophæve 10 i de to sider:
log(x)=0.5\overset{10^{()} }{\Leftrightarrow}10^{log(x)}=10^{0.5}\Leftrightarrow x=10^{0.5}=...      jf. #1

Regneregler for log og ln - se vedhæftede.

 

Vedhæftet fil:unnamed.jpg

Skriv et svar til: Funtioner 8.39

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.