Kemi

Mængdeberegning

06. september 2021 af BørgeAnders - Niveau: C-niveau

Hej alle, har problemer med at udregne de her spørgsmål. Håber nogen kan hjælpe

Vedhæftet fil: Ol kemi.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2021 af janhaa

a)

2KHCO3 => K2O + H2O + 2CO2

n(water) = 0,01 mol

n(CO2) = 0,03 mol

n(KHCO3) = 0,02 mol

m(KHCO3) = 2,002 g


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2021 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. september 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll}\textbf{a)}\\&& 2\,KHCO_3\;_{\textit{(s)}}\;\longrightarrow \;K_2O\,_{\textit{(s)}}\;+\;\underset{0.180\;g}{\underbrace{H_2O\,_{\textit{(g)}}}}\;+\;2\,CO_2\,_{\textit{(g)}}\\\\& \textup{antal mol }H_2O\textup{:}&n_{H_2O}=\frac{0.180\;g}{18.015\;\frac{g}{mol}}=0.01\;mol\\\\& \textup{antal mol }KHCO_3\textup{:}&n_{KHCO_3}=2\cdot n_{H_2O}=2\cdot \left ( 0.01\;mol \right )=0.02\;mol\\\\& \textup{antal gram }KHCO_3\textup{:}&m=\left ( 0.02\;mol \right )\cdot \left ( \100.115;\frac{g}{mol} \right )=2.0\;g \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. september 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll}\textbf{b)}\\&& 2\,KClO_3\;_{\textit{(s)}}\;\longrightarrow 2\,\;KCl\,_{\textit{(s)}}\;+\;\underset{0.400\;g}{\underbrace{3\,O_2\,_{\textit{(g)}}}}\\\\& \textup{antal mol }O_2\textup{:}&n_{O_2}=\frac{0.400\;g}{31.998\;\frac{g}{mol}}=0.013\;mol\\\\& \textup{antal mol }KClO_3\textup{:}&n_{KClO_3}=\frac{2}{3}\cdot n_{O_2}=\frac{2}{3}\cdot \left ( 0.013\,mol \right )=0.0087\;mol \end{array}


Svar #5
06. september 2021 af BørgeAnders

Mange tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. september 2021 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llllll}\textbf{c)}\\& \textup{antal mol }CO_2\textup{:}&n_{CO_2}=\frac{1.32\;g}{44.009\;\frac{g}{mol}}=0.03\;mol\\\\& \textup{hvoraf fra:}&2\,KHCO_3\,_{\textit{(s)}}\;\longrightarrow \;K_2O\,_{\textit{(s)}}\;+\;H_2O\,_{\textit{(g)}}\;+\;2\,CO_2\,_{\textit{(g)}}\\\\&& n_{CO_2}=n_{KHCO_3}=0.02\;mol\\\\& \textup{og fra:}&K_2CO_3\,_{\textit{(s)}}\;\longrightarrow\;K_2O\,_{\textit{(s)}} \;+\;CO_2\,_{\textit{(g)}}\\\\&& n_{CO_2}=\left ( 0.03\;mol \right )-\left ( 0.02\;mol \right )=0.01\;mol\\\\&& n_{K_2CO_3}=n_{CO_2}=0.01\;mol \end{array}


Skriv et svar til: Mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.