Matematik

Retningspunkt i en enhedscirkel

06. september 2021 af blomblo - Niveau: A-niveau

Hvordan finder jeg retningspunktet for radiantallet i en enhedscirkel når jeg ved hvad radiantallet er?

Retningspunktet skal være enten a, b, c eller d, som man kan se i den vedhæftede fil.

Vedhæftet fil: findretningspunkt.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2021 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. september 2021 af ringstedLC

De fire punkter ligger i hver sin kvadrant. Radiantal mellem 0 og π giver retningspunkter i 1. og 2. kvadrant.

Et punkt P på enhedscirklen har koordinatsættet:

\begin{align*} P &= \bigl(\cos(v),\sin(v)\bigr) \end{align*}

Opgives v som et gradtal indsættes der med gradtegn. Opgives v som et tal indsættes tallet.


Skriv et svar til: Retningspunkt i en enhedscirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.