Kemi

ph natriumacetat

10. september 2021 af unicorn66 - Niveau: A-niveau

Hvad er pH af en 0,100 M opløsning natriumacetat CH3COONa?

Ka(CH3COOH)=1,75*10-5

Kw = 10-14


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. september 2021 af mathon

              \small \begin{array}{lllll} \textup{pH for }\\ \textup{svag base:}\\& pH=7+\frac{1}{2}\cdot \left ( pK_s+\log(c_b) \right )\\\\& pH=7+\frac{1}{2}\cdot \left ( 4.76+\log(0.100) \right ) \end{array}


Svar #2
10. september 2021 af unicorn66

hvordan har du regnet frem til pks, hvilken formel?  hvis jeg bruger pka=-log(ka) så kan jeg ikke få det rigtige.

og hvor kommer 7 fra? i hvilke tilfælde bruger man 7 i formlen for svag base? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2021 af mathon

                          \small \begin{array}{lllll}&& pK_a=-\log\left ( 1.75\cdot 10^{-5} \right )=4.76 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{detaljer}\\ \textup{for svag base:}\\& pOH=\frac{1}{2}\cdot \left ( pK_b-\log\left ( c_b \right ) \right )\\\\& 14-pH=\frac{1}{2}\cdot \left ( 14-pK_a-\log\left ( c_b \right ) \right )\\\\& 14-pH=7-\frac{1}{2}\cdot \left (pK_a+\log\left ( c_b \right ) \right )\\\\& pH-14=-7+\frac{1}{2}\cdot \left (pK_a+\log\left ( c_b \right ) \right )\\\\\\& pH=7+\frac{1}{2}\cdot \left (pK_a+\log\left ( c_b \right ) \right ) \end{array}


Skriv et svar til: ph natriumacetat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.