Fysik

Datering af vulkansk bjergart

12. september 2021 af sophie1094 - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg har brug for hjælp ift. berening af opgave b og c 

Jeg har vedhæftet opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2021 af peter lind

b) Brug at antallet af henfald er 1/(100%-10,9%) af antallet 4020Ar

c) Tiden kan findes af at( ½)t/T½ hvor T½  er halveringstiden


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\&\textup{Reaktionsskema:}\\&& _{19}^{40}\textrm{K}\;\longrightarrow \;_{18}^{40}\textrm{Ar}\;+\;_{1}^{0}\textrm{e}\;+\;\nu \\\\\\ \textbf{b)}\\& \textup{Ved dannelsen:}\\&& {N_{K^{40}}}^{\textup{oprindelig}}=8.20\cdot 10^6+\frac{3.48\cdot 10^2}{0.109}+\frac{3.48\cdot 10^2}{0.109}\cdot \frac{89.1}{10.9}=\\\\&& \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \! \! \! \! \! 8.46\cdot 10^6\\\\\\ \textbf{c)}\\& \textup{Tid siden udbruddet:}\\&& 8.20\cdot 10^6=8.46\cdot 10^6\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{1.25\cdot 10^9\;\textup{\aa r}}}\\\\&& \frac{8.20}{8.46}=\left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{1.25\cdot 10^9\;\textup{\aa r}}}\\\\&& \ln\left ( \frac{8.20}{8.46} \right )=\ln\left ( \frac{1}{2} \right )\cdot \frac{t}{1.25\cdot 10^9\;\textup{\aa r}}\\\\&& t=\frac{\ln\left ( \frac{8.20}{8.46} \right )}{\ln\left ( \frac{1}{2} \right )}\cdot \left ( 1.25\cdot 10^9\;\textup{\aa r} \right ) \end{array}


Svar #5
20. september 2021 af sophie1094

Hvilken formel er brugt til at beregne opgave b?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. oktober 2021 af mathon

#5
          procentregning


Skriv et svar til: Datering af vulkansk bjergart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.