Fysik

Hvor mange ægypter?

17. september 2021 af muller21 - Niveau: A-niveau

Hej jeg har den her opgave hvor jeg er gået helt i stå. jeg har ingen ide om hvordan jeg skal beregne hvor mange ægypter der skal til for at trække i obelisken. opgaven ser således ud 

OBS: i den forrige opgave fandt jeg frem til at hver ægypter udfører en effekt på 162W


Svar #1
17. september 2021 af muller21

jeg sætter lige et billedet af hele opgaven ind hvis der er behov for andre informationer jeg ikke har sagt noget om :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\&\textup{hver \ae gypters}\\& \textup{effekt:}&P=&F\cdot v=\left ( 360\;N \right )\cdot \left ( 0.45\;\frac{m}{s} \right )=162\;W\\\\\\ \textbf{b)}\\&& F_{res}=&m\cdot g\cdot \sin(\alpha)-\mu \cdot m\cdot g\cdot \cos(\alpha)=\\\\&&& m\cdot g\cdot \left ( \sin(\alpha)-\mu\cdot \cos(\alpha) \right )=\\\\&&& \left ( 3.5\cdot 10^3\;kg \right )\cdot \left ( 9.82\;\frac{N}{kg} \right )\cdot \left ( \sin(5.0\degree\right )-0.31\cdot \cos(5.0\degree)) =281095\;N\\\\& \textup{antal \ae gyptere:}&&\frac{281095\;N}{360\;\frac{N}{person}}=781\;personer \end{array}


Svar #3
17. september 2021 af muller21

#2

\small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\&\textup{hver \ae gypters}\\& \textup{effekt:}&P=&F\cdot v=\left ( 360\;N \right )\cdot \left ( 0.45\;\frac{m}{s} \right )=162\;W\\\\\\ \textbf{b)}\\&& F_{res}=&m\cdot g\cdot \sin(\alpha)-\mu \cdot m\cdot g\cdot \cos(\alpha)=\\\\&&& m\cdot g\cdot \left ( \sin(\alpha)-\mu\cdot \cos(\alpha) \right )=\\\\&&& \left ( 3.5\cdot 10^3\;kg \right )\cdot \left ( 9.82\;\frac{N}{kg} \right )\cdot \left ( \sin(5.0\degree\right )-0.31\cdot \cos(5.0\degree)) =281095\;N\\\\& \textup{antal \ae gyptere:}&&\frac{281095\;N}{360\;\frac{N}{person}}=781\;personer \end{array}

hej tak for svar men kan du forklare hvor formlen stammer fra i opgave b?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2021 af megadoom123

#2

\small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\&\textup{hver \ae gypters}\\& \textup{effekt:}&P=&F\cdot v=\left ( 360\;N \right )\cdot \left ( 0.45\;\frac{m}{s} \right )=162\;W\\\\\\ \textbf{b)}\\&& F_{res}=&m\cdot g\cdot \sin(\alpha)-\mu \cdot m\cdot g\cdot \cos(\alpha)=\\\\&&& m\cdot g\cdot \left ( \sin(\alpha)-\mu\cdot \cos(\alpha) \right )=\\\\&&& \left ( 3.5\cdot 10^3\;kg \right )\cdot \left ( 9.82\;\frac{N}{kg} \right )\cdot \left ( \sin(5.0\degree\right )-0.31\cdot \cos(5.0\degree)) =281095\;N\\\\& \textup{antal \ae gyptere:}&&\frac{281095\;N}{360\;\frac{N}{person}}=781\;personer \end{array}

Svaret er da 3780 ægyptere, hvis jeg ikke tager fejl?


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. september 2021 af Eksperimentalfysikeren

#5 Hvordan kommer du frem til det?


Brugbart svar (1)

Svar #7
26. september 2021 af ringstedLC

#5: Jeg synes ikke, at du tager helt fejl:

\begin{align*} A &\geq \frac{\left |\overrightarrow{\!F_T}\right |\sin(\theta ) +\left |\overrightarrow{\!F_T}\right |\mu \cos(\theta )}{360\,\textup{N}}\,\textup{pers} \\ &\geq 3780.47\,\textup{pers} \\ A&= {\color{Red}3781}\,\textup{pers} \\ \end{align*}

da obelisken trækkes op ad et skråplan.


Skriv et svar til: Hvor mange ægypter?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.