Kemi

empirisk formel

18. september 2021 af unicorn66 - Niveau: A-niveau

Nikotin er et giftigt, vanedannende stof i tobak. En prøve nikotin indeholder 6,16 mmol carbon, 8,56 mmol hydrogen og 1,23 mmol nitrogen. Find den empiriske formel.

6.16/1.23 =  5.00813008    dvs 5 C atomer

og der skal være 7 H atomer hvordsan kommer jeg frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2021 af janhaa

C : H : N = (6,16/1,23) : (8,56/1,23) : 1,23 = 5 : 7 : 1

hence:

(C_5H_7N)_n


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2021 af janhaa

for Nikotin er n = 2, så:

C_{10}H_{14}N_2


Skriv et svar til: empirisk formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.