Matematik

Andengradspolynomium

18. september 2021 af Mikkel2384 - Niveau: B-niveau

Hvis der står ax^2 er a = 1

Hvad hvis der står ax^3 eller ax^4 hvad er a så?

Desuden hvis b er uvist hvad er b. Er det et eller nul og hvis c er uvist hvad er det så? Et eller nul?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2021 af janhaa

a = 1 for begge/both


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2021 af janhaa

og ja, b = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2021 af janhaa

skriv gjerne hele oppgava...


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2021 af Eksperimentalfysikeren

Du kan ikke slutte, at a=2 ud fra, at der står ax2.

Hvad mener du med oredet "uvist"? Mener du, at man ikke kender det, eller at det ikke vises?


Svar #5
19. september 2021 af Mikkel2384


Hvis "b" og eller "c" ikke er angivet og man skal bruge den i Diskriminanten hvad skal man så sætte i stedet?

Jeg mener at ax^2 ikke er angivet (vi ved ikke hvad a er) ax^2 det er a=1, men hvad med ax^3 er det også 1?


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2021 af janhaa

#5


Hvis "b" og eller "c" ikke er angivet og man skal bruge den i Diskriminanten hvad skal man så sætte i stedet?

Jeg mener at ax^2 ikke er angivet (vi ved ikke hvad a er) ax^2 det er a=1, men hvad med ax^3 er det også 1?

ja,

MEN SKRIV HELE OPPGAVA, dette er foggy


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. september 2021 af Eksperimentalfysikeren

Du kan ikke slutte noget om ax3 udfra at ax2=1.Hvis x=½ og a=4, så er ax2= 1 og ax3= ½.

Hvis "b" og eller "c" ikke er angivet og man skal bruge den i Diskriminanten hvad skal man så sætte i stedet?

Hvis b og c ikke er angivet, så polynomiet har formen ax2, er det det samme som ax2+0x+0, så b og c er 0. I så fald er diskriminanten lig med 02-4*a*0 = 0.

Hvis ax2 ikke er angivet, f.eks. 2x+7, så er a=0 og polynomiet er ikke er andengradspolynomium, men højst et førstegradspolynomium.


Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.