Matematik

Biludlejning

21. september 2021 af Hove65 - Niveau: 10. klasse

                                                 Hej

Jeg vil blive glad ,hvis en derude vil hjælpe lidt.

Bmcedes Berlin

Pris pr dag inclucive 200 km 800kr og pris pr.km ud over de første 200 km er 2,50kr

jeg skal beskrive sammenhængen mellem det antal km,som man kører på en dag og udgiften pr.km ,hvis man lejer bil .Man skal kun regne på km-tal op til 200km

jeg kan simpelthen ikke forstå det,da der ikke står noget om udgifter i opgaven og helt stået af med udregningen

På forhånd tak

                                             venlig hilsen

                                        Karin


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. september 2021 af Quarr

x=antal km

y=udgiften pr. km

Når x>200 koster det 2.5 kr pr kørt km

- - -

Ja

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. september 2021 af mathon

km-tallet sættes til x og prisen til f(x):

Ved betaling af 800 kr er al kørsel under 200 km "gratis".
Kørsel derudover koster 2.50 kr pr. kørt ekstra-km.

              \small \begin{array}{llllll} f(x)=\left\{\begin{array}{lll} 800&x\leq 200\\ 2.5\cdot \left ( x-200 \right )+800&x>200 \end{array}\right. \end{array}
 


Svar #3
21. september 2021 af Hove65

Tusind tak for hjælpen

        venlig hilsen

         Karin


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2021 af mathon

kan også noteres:

              \small \small \begin{array}{llllll} f(x)=\left\{\begin{array}{lll} 800&x\leq 200\\ 2.5 x+300 &x>200 \end{array}\right. \end{array}


Skriv et svar til: Biludlejning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.