Matematik

Matematikhjælp

04. oktober 2021 af Katrina789 - Niveau: B-niveau

forstår ikke hvad jeg skal efter det


Svar #1
04. oktober 2021 af Katrina789

nogle som kan hjælpe mig med den her

et andengradspolynomium p har rødderne x1=4.   og x2 =9

a) opskriv en mulig forskrift for p 


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2021 af SuneChr

p(x) = a(x - 4)(x - 9)      for alle a ≠ 0


Svar #3
04. oktober 2021 af Katrina789

skal man ikke gøre mere end det 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2021 af SuneChr

Med # 2 har du  a l l e  løsninger.
Du kan gange det ud, men kan også lade det stå som faktorer.


Svar #5
04. oktober 2021 af Katrina789

men skal jeg ikke bruge andengradspolynomiets faktorisering 


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. oktober 2021 af SuneChr

Mængden af 2'gr's polynomier med rødderne x = 4 og x = 9 er:
p(x) = ax2 - 13ax + 36a        for alle a ≠ 0


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. oktober 2021 af ringstedLC

I #2 har du hele tre faktorer.

a) En mulig forskrift for p:

\begin{align*} p(x) &= a (x-4)(x-9)\;,\;a\neq 0 \\ &= x^2-13x+36\;,\;a=1 \\ p(x)=0 &\Rightarrow x= \left\{\begin{matrix}\frac{13+ \sqrt{25}}{2}=9\\ \frac{13-\sqrt{25}}{2}=4 \end{matrix}\right. \end{align*}

Se formel (82).


Skriv et svar til: Matematikhjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.