Matematik

Opstil en ligning for første koordinaten??

05. oktober 2021 af EnPressetEn - Niveau: C-niveau

Ok, så jeg sidder lige midt i en aflevering og forstår ikke helt det her spørgsmål, så jeg håber nogen lige vil hjælpe en ven i nød. 

Den kommer her:

En lineær funktion f er bestemt ved funktionsforskriften f(x)=3x-2

Opstil en ligning som kan bruges til at udregne førstekoordinaten til skæringspunktet mellem grafen for f og førsteaksen, og løs derefter ligningen. 

Er med på at første-aksen er x-aksen men kan bare ikke lige finde ud af hvordan jeg skal gribe det an


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2021 af mathon

En lineær funktion f er bestemt ved funktionsforskriften f(x) = y = 3x - 2

x-aksen er bestemt ved forskriften                                               y = 0

Skæring kræver:                                                                             0 = y = 3x - 2


Skriv et svar til: Opstil en ligning for første koordinaten??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.