Matematik

Integralregning

06. oktober 2021 af august543 - Niveau: A-niveau

Hej. 

Jeg ved ikke hvordan jeg skal gribe den vedhæftede opgave an.

I delopgave a, skal man så bare finde arealet, mellem de to grafer og finde volumen ud fra de to grafer i delopgave b?

Vedhæftet fil: p.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2021 af mathon

At bestemme hvad skålen kan rumme, betyder at finde skålens indre rumfang.


Svar #2
06. oktober 2021 af august543

#1

At bestemme hvad skålen kan rumme, betyder at finde skålens indre rumfang.

Skal jeg så bruge formlen for rumfanget af et omdrejningslegeme i delopgave a og formlen for rumfanget af et hult omdrejningslegeme i delopgave b?

Tusind tak for hjælpen!:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2021 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2021 af ringstedLC

\begin{align*} \textup{a) Indhold} &= \pi\cdot \int_{0.5}^{\,6.5}\!g(x)^2\,\mathrm{d}x \\ \textup{b) Materiale} &= \pi\cdot \Biggl(\int_{0}^{\,6.5}\!f(x)^2\,\mathrm{d}x-\int_{0.5}^{\,6.5}\!g(x)^2\,\mathrm{d}x\Biggr) \\ \end{align*}


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.