Matematik

En funktion f er givet ved

08. november 2021 af AlleSpørgerIngenVed - Niveau: B-niveau

Hej, har brug for hjælp til denne opgave. Har ingen ide om hvordan jeg skal starte.


Svar #1
08. november 2021 af AlleSpørgerIngenVed

DET ER SOS BTW


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2021 af jantand

Kan du ikke tegne grafen i geogebra?

Du kan finde nulpunkter er ved at gætte et. Jeg gætter på 10.
Så deler du f(x) med x-10.
Så får du en andengrads ligning, og den har de to sidste nulpunkter

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2021 af mathon

                  \small \begin{array}{llllll} \frac{x^3-9x^2-30x+200}{x-10}=x^2+x-20\\\\ x^3-9x^2-30x+200=(x-10)\left (x^2+x-20 \right ) \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. november 2021 af jantand

Hej Mathon .
Du hjælper ikke . Du løser opgaverne. Det er vel ikke det der er meningen.

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2021 af Soeffi

#2...kan finde nulpunkter er ved at gætte et...

#3...(x2 + x - 20)...

x = 4 og x = -5 ser ud til at være løsninger ved hovedregning.


Skriv et svar til: En funktion f er givet ved

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.