Matematik
Funktioner af flere variable
11. november 2021 af
hilfedankee
-
Niveau: Universitet/Videregående
Jeg sidder i forbindelse med noget eksamensforberedelse og bakser med en opgave der lyder:
Antag, at f er en C^1-funktion på R^2, som opfylder
gradienten til f evalueret i punktet (1, 2) = (3, 4)
og lad h(x, y) = f(2x^2 + y, x - y). Hvad er da den partielle aflede af h med hensyn til x evalueret i punktet (1, -1)?
Er helt på bar bund med hvordan jeg skal gribe opgaven an så ville sætte stor pris på enhver hjælp der kunne lede mig på rette vej.
Antag, at f er en C^1-funktion på R^2, som opfylder
gradienten til f evalueret i punktet (1, 2) = (3, 4)
og lad h(x, y) = f(2x^2 + y, x - y). Hvad er da den partielle aflede af h med hensyn til x evalueret i punktet (1, -1)?
Er helt på bar bund med hvordan jeg skal gribe opgaven an så ville sætte stor pris på enhver hjælp der kunne lede mig på rette vej.
Svar #1
11. november 2021 af hilfedankee
herunder er vedhæftet et screenshot at den pågældende opgave
Vedhæftet fil:EA5AC903-6733-43D1-A37B-AFF83A8107C7.jpeg
Skriv et svar til: Funktioner af flere variable
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
