Matematik

andengradspolynomiun

12. november 2021 af emmamuzze - Niveau: B-niveau

En parabel er graf for funktionen

f(x) = a · x 2 + b · x + c

Det oplyses, at tangenten til grafen for funktionen f i punktet P(0, 1) er givet ved ligningen

y = −8x + 1

samt at parablen har toppunkt i punktet T(2, −7) 

har lagt billedet op som en fil så i kan se hvordan grafen ser ud 

a) Bestem tallene a, b og c 

Vedhæftet fil: opgave 74.PNG

Svar #1
12. november 2021 af emmamuzze

c = 1 

så meget ved jeg 


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2021 af PeterValberg

b er hældningskoefficienten på en tangent til parablen i
parablens skæringspunkt med y-aksen

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2021 af PeterValberg

Bestem a vha. x-koordinaten til parablens toppunkt,
i det der jo gælder:

T_x=\frac{-b}{2a}

Du kender jo b (-8) og x-koordinaten for toppunktet (2)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: andengradspolynomiun

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.