Kemi

Koncentrationer

14. november 2021 af detstramt - Niveau: B-niveau

Hejsa, jeg har lidt probelemer med denne kemi opgave. Mon nogen af jer kan hjælpe mig? og tak på forhånd:)

Vedhæftet fil: Billede1.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
14. november 2021 af janhaa

a) M=m/n 

n = m/M = 0,4084/204,2 mol = 2 mmol


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. november 2021 af janhaa

b)

pH = 0,5(pKa - log(0,08)) = 3,25


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. november 2021 af janhaa

c) n(base) = 2 mmol


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. november 2021 af janhaa

d) pH = pKa= 5,4


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. november 2021 af janhaa

e)
[A-] = 0,045 M

pOH= 0,5(pKb -  log(0,045)) = 4,97

pH = 9,03


Svar #6
14. november 2021 af detstramt

Mange tak skal du have!!!!:)


Skriv et svar til: Koncentrationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.