Kemi

TLC-pladen

18. november 2021 af Viderekem (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvorfor vandrer salicylsyre og acetylsalicylsyre ikke ens op langs TLC-pladen ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2021 af mathon

         \small \begin{array}{llllll} \textup{bl.a.}\\& M\left ( salicylsyre \right )&=&138.121\;\frac{g}{mol}\\\\& M\left ( acetylsalicylsyre \right )&=&180.158\;\frac{g}{mol} \end{array}


Svar #2
19. november 2021 af Viderekem (Slettet)

#1

         \small \begin{array}{llllll} \textup{bl.a.}\\& M\left ( salicylsyre \right )&=&138.121\;\frac{g}{mol}\\\\& M\left ( acetylsalicylsyre \right )&=&180.158\;\frac{g}{mol} \end{array}

Min tanke må være, at acetylsaliclsyre adsorbere bedre på grund af de polære bidninger (hydrogenbindinger) ? 

Er det korrekt ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. november 2021 af janhaa

Acetylsalisylsyre have 2 polar regions...RCOOH group and ester group


Svar #4
19. november 2021 af Viderekem (Slettet)

#3

Acetylsalisylsyre have 2 polar regions...RCOOH group and ester group

Tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. november 2021 af xbxlxcaa

Det er korrekt at det er pga. polaritet og Hydrogen bindinger, mellem oxygener og hydrogerne på TLC plaens overflade. :)


Svar #6
21. november 2021 af Viderekem (Slettet)

#5

Det er korrekt at det er pga. polaritet og Hydrogen bindinger, mellem oxygener og hydrogerne på TLC plaens overflade. :)

Tak :)


Skriv et svar til: TLC-pladen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.