Fysik

elektrisk kredsløb

28. november 2021 af ikjuijhy - Niveau: B-niveau

kunne godt bruge lidt hjælp til at finde ud af hvilke(n) forml(er) jeg skal bruge


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2021 af mathon

Beregn først erstatningsmodstanden for \small R_1\parallel R_2

Dernæst
                  \small \begin{array}{llllll} U_0=\left ( R_{erstat} +R_i\right )\cdot I\\\\ I=\frac{U_0}{R_{erstat} +R_i} \end{array}
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. november 2021 af MandenMedMangeHatte

Der er ikke angivet nogen strøm "I" på kredsløbstegningen. Opgave 1 kan derfor ikke besvares.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2021 af mathon

                  \small \begin{array}{llllll} \textup{Erstatnings-}\\ \textup{modstand:}\\&& R_{erstat}=\frac{R_1\cdot R_2}{R_1+ R_2}=\frac{\left ( 5\;\Omega \right )\cdot \left ( 8\;\Omega \right )}{\left ( 5\;\Omega \right )+ \left ( 8\;\Omega \right )}=\frac{40}{13}\;\Omega\\\\ \textup{Str\o mstyrke i}\\ \textup{hovedledning:}\\&& I=\frac{U_0}{\left ( R_{erstat}+R_i \right )}=\frac{9\;V}{\left ( \frac{40}{13}+1 \right )\;\Omega}=\frac{117}{53}\;A\approx 2.21\;A\\\\&& U_p=(9\;V)-\left ( 1\;\Omega \right )\cdot \left ( \frac{117}{53}\;A \right )=\frac{360}{53}\;V \approx 6.79\;V \end{array}


Skriv et svar til: elektrisk kredsløb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.