Biologi

Hardy Weinberg ligevægt

29. november 2021 af Aniie3345 - Niveau: A-niveau

Hey er der nogen som er skarpe til bio der lige kan hjælpe mig med denne opgave - ved slet ikke hvor jeg skal starte eller hvad jeg skal starte med

Tag udgangspunkt i tabel 88.10 og besvar følgende spørgsmål: 

er populationen i hardy- weinberg ligevægt hvis man kun ser på børnene? Er den voksne population i Hardy-weinberg ligevægt? Er genfrekvenserne hos børn og voksne forksellige? 

Tabel er vedhæftet nedenfor


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2021 af matematikhaha

se vedhæft


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2021 af matematikhaha

Har ikke regnet HW i et stykke tid. Tror det er rigtigt men kan du (eller andre) evt. opdatere


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2021 af Soeffi

#0. Indsætter billede.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2021 af Soeffi

#0. Som jeg forstår det...
     p  = frekvens af allel-kombinationen NN  
     q  = frekvens af allel-kombinationen SS   
     pq = frekvens af allel-kombinationen NS 

Børn:
     p   = 189/287 = 0,659
     q   =     9/287 = 0,0314
     pq =   89/287 = 0,310
     p2 + q2 + 2·pq = 1,06

Voksne:
     p   = 405/656 = 0,617
     q   = 0
     pq = 251/656 = 0,383
     p2 + q2 + 2·pq = 1,15

Konklusion: Hardy-Weinberg ligevægten er ikke opfyldt for nogen.

Er genfrekvensen forskellig?: Prøv Chi-i-anden test.


Skriv et svar til: Hardy Weinberg ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.