Kemi

Syre og baser

30. november 2021 af Medina200 - Niveau: B-niveau

Hejsa folkens,

Jeg har fået en opgave der lyder: Beregn pH for 0,100 m ammoniakvand. 

Jeg er meget forvirret over hvordan man skal løse den. Så er der en venlig sjæl derude der vil forklare mig hvordan man gør??


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2021 af Larsdk4 (Slettet)

pOH = (1/2)·(pKb - log(cb)) =

(1/2)·(4,75 - log(0,0100)) = 3,4

pH = 14 - 3,4 = 10,6

Brugbart svar (1)

Svar #2
30. november 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} NH_3\textup{ er en svag base:}\\&& pOH=\frac{1}{2}\cdot \left ( pK_b-\log(c_b) \right )\\\\&& pH=14-\frac{1}{2}\cdot \left ( pK_b-\log(c_b) \right )\\\\&& pH=14-\frac{1}{2}\cdot \left ( 4.75-\log(0.100) \right )=11.1 \end{array}


Svar #3
01. december 2021 af Medina200

Kan du måske forklare hvad du gør??


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. december 2021 af mathon

Bruger formlen for pOH-beregning af svag base.


Skriv et svar til: Syre og baser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.