Matematik

differentierig

01. december 2021 af me1234me - Niveau: A-niveau

Jeg er i tvivl om når jeg differentierer her (for at finde f'), om 5x^4 bare bliver 5, fordi det er ganget på x? Det står jo ikke alene..  

Vedhæftet fil: opgave 5.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2021 af mathon

                        \small \small \small \begin{array}{llllll} f(x)=\ln(x)\cdot (5\cdot x^4+2)\qquad x>0\\\\ f{\, }'(x)=\frac{1}{x}\cdot (5\cdot x^4+2)+\ln(x)\cdot 5\cdot 4\cdot x^{4-1} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2021 af ChristofferTJ

Du skal bruge produktreglen: (f(x)*g(x))’ = f’(x)*g(x) + f(x)*g’(x), hvor f(x) er ln(x) og g(x) er (5x^4+2).

Når du differentierer 5x^4+ 2 så får du 5*4x^3

Svar #3
02. december 2021 af me1234me

tak:)


Skriv et svar til: differentierig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.